Enamik majutusettevõtetes majutatud välisturistidest (80%) tuli Eestisse puhkama ning ainult 13%-l oli reis seotud töö või äriga. Tavapäraselt jäi enamik välisturistidest Tallinnasse. Pealinna majutusettevõtetes peatus suvel 64% välisturistidest ja eelmise aastaga võrreldes suurenes Tallinna osatähtsus kahe protsendipunkti võrra.

Eesti elanikud kasutasid majutusettevõte teenuseid suvekuudel vähem kui aasta tagasi. Majutusettevõtetes peatus 339 000 Eesti elanikku ehk 16 000 turisti vähem kui eelmise aasta suvel. 64% majutatutest oli puhkusereisil ja viiendik tööreisil. Kuigi majutusettevõtted pakuvad väga erinevaid võimalusi huvitavaks ja tervislikuks puhkuseks, oli ööbimisega sisereisi korraldamisel määravaks ilm ja majanduslikud võimalused.

Augustis pakkus külastajatele majutusteenust 940 ettevõtet. Külastajate käsutuses oli 19 500 tuba ja 44 300 voodikohta. Tubade täitumus oli augustikuule iseloomulikult suur - täidetud oli üle poole tubadest, kuid täitumus jäi kolm protsendipunkti väiksemaks kui eelmise aasta augustis.

Augustis maksis ööpäev majutusettevõttes keskmiselt 473 krooni, eelmise aasta augustiga võrreldes oli see 8 krooni kallim.