Kõige lihtsam ja odavam meetod on järgmine.

Idandamiseks on vaja seemneid, liitrist klaaspurki, marlit ja kummirõngast. Ühe inimese jaoks võtta 1 supilusikatäis seemneid. Pese seemned, neid käte vahel hõõrudes.

Pane purki ja kalla külma vesi peale, 1 osa seemnete kohta umbes 4 osa vett. Kloorine kraanivesi on halvim, kuid kui paremat pole, siis tuleb see eelnevalt läbi keeta ja jahutada.

Leotusaeg on vastavalt seemnetele 5-18 tundi.

Pärast leotamist kinnita purgile kummirõngaga marli ja vala leotusvesi välja. Loputada veel 2-3 veega läbija pane purk pimedasse kohta, purgisuu poolviltu alaspidi, kuid nii, et õhk pääseks seemnetele ligi.

Parim koht selleks on nõudepesuresti kapp, kus on vajalik pimedus ja kus õhuhapnik seemnetele ligi pääseb. Jäta niimoodi seisma, kuid loputa seemneid kaks korda päevas. See on väga tähtis, sest nii väldime seemnete kuivamist ja ka hallituse tekkimist.

Idud on söömiseks kõlbulikud, kui nad on umbes poole sentimeetri pikkused. Mida peenem seeme, seda pikemaks võib idu kasvada, ilma et see minetaks söögikõlbulikust.

Lutserni, mungoa ja redise seemned võiks enne söömisele asumist loputada suures kausis rohkes vees. Lahtised seemnekestad ujuvad pinnale ja saate need ära riisuda. Nii on need seemned puhtama ja värskema maitsega. Samas ei ole see protseduur hädavajalik, võite süüa seemneid vabalt ka koos kestadega.

Enne söömist tuleb idud alati loputada voolava vee all, see on väga tähtis. Kui idud on saavutanud paraja pikkuse, hoidke külmkapi alumises osas, et pikendada söömisaega. Külmas idude areng aeglustub tunduvalt.

Optimaalseks söömisajaks loetakse 72 tundi idude nähtavale tulekust lugedes.