Biskviittainas:

7 muna
1 sl suhkrut
0,5 tl soola
7 sl nisujahu

Täidis:
200 g kuumsuitsu forelli või lõhet
150 g mädarõikaga toorjuustu
100 g mahedat majoneesi
2 dl vahukoort
soola, pipart
hakitud värsket tilli

Tillikaste:
100 g hapukoort
100 g mahedat majoneesi
värsket hakitud tilli

Lisage munadele sool ja suhkur ning vahustage 10 minutit. Seejärel sõeluge sisse jahu ja segage õrnalt. Valage biskviittainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetage 200° juures 10 minutit. Võtke ahjust välja ja asetage puhtale küpsetuspaberile.

Segage omavahel puhastatud peenestatud kala, toorjuust ja majonees. Vahustage koor ja lisage see segule viimasena. Maitsestage tilli, soola ja pipraga.

Määrige segu ühtlaselt tainale ja keerake paberi abil rulli. Soovi korral võite biskviiti eelnevalt immutada hapuka mahlaga. Rull jätke mõneks ajaks külmkappi.
Serveerige lõikudena koos tillikastmega.

Roheline salat praetud kitsejuustu ja rabarberikastmega

värskeid mitme salati taimi, mis on mahlased ja õigel ajal korjatud
tilli, murulauku (ka õied), peterselli jne
kodumaist kitsejuustu
peotäis rabarberitükke, oliiviõli
soola, pipart, suhkrut

Salatilehed rebige tükkideks, ürdilehed lisage juurde, murulauk lõigake pulkadeks. Tulemus sõltub kitsejuustu alati erinevast maitsest. Kitsejuustu tuleks praadida eelkuumutatud teflonpannil, selle külge ei jää juust kinni. Lõigake juust 0,5 cm paksusteks viiludeks, praadige mõlemalt poolt kuldseks. Soovi korral lisage veidi musta pipart.

Salatikastmeks purustage rabarberitükid köögikombainis. Asetage saadud mass marlile ja pressige mahl välja. Mahl kallake kaanega suletavasse purki, lisage sama kogus oliiviõli, maitsestage julgelt soola, musta pipra ja suhkruga. Pange kaas peale ja raputage purki, kuni kaste on segunenud. Kastet raputage alati enne salati maitsestamist. Segage salatilehed õrnalt kastmega ning serveerige.

Tarretisega maasikarull

7 muna
7 sl suhkrut
7 sl jahu
vanilli

Täidis:
300 g 35% koort
suhkrut
0,5 kg maasikaid

Tarretis:
6 dl mahla
50 g želatiini
1 dl vett

Glasuur:
50 g võid
4 sl piima
2 dessertlusikatäit kakaod
250 g suhkrut
pealepuistamiseks röstitud ja purustatud metsapähkleid

Vahustage munad tugevaks vahuks. Lisage vähehaaval õrnalt segades jahu. Valage tainas küpsetuspaberiga kaetud pannile ja küpsetage 200° juures 10–15 min. Valmis küpsetis keerake rulli ja laske jahtuda.

Rullige biskviit uuesti lahti, määrige peale vahustatud koor, poolitatud maasikad ja paksenema hakkav tarretis. Keerake rulli ja asetage külmkappi.

Glasuuriks sulatage või potis. Segage piim, suhkur ja kakao ning lisage sulavõile. Kuumutage väiksel kuumusel segades 10 minutit. Valage kuumalt rullile ja riputage peale pähklipuru.
Hoidke kuni serveerimiseni külmas.