Roheline smuuti spinatiga

  • 2 kiivit
  • 1 kl (30 g) hakitud spinatit
  • 100 g vanillijogurtit
  • 100 g õunamahla
  • pool banaani
Koorige kiivid ja banaan, asetage kõik komponendid kannmikserisse ning segage kreemjaks smuutiks. Sellest kogusest piisab kaheks klaasitäieks.

Mustika-petijook nisukliidega

  • 200 g petti
  • 50 g mustikaid
  • 5 g (1 sl) nisukliisid

Püreestage mustikad, lisage pett ja nisukliid ning segage korraks läbi.

Avokaado-datlismuuti

  • 1 avokaado
  • 12 kuivatatud datlit
  • 1 sl päevalilleseemneid
  • 100 ml maitsestamata jogurtit
  • 150 ml piima
Avokaado-datlismuuti.

Eemaldage avokaadolt kivi ja koorige vili. Peske ja leotage päevalilleseemneid pisut. Mikserdage komponendid kreemjaks joogiks.

Hommikuhõrgutis maksavorstiga

Kuuele

  • 6 paksemat pika saia viilu
  • 150 g maksavorsti
  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 1 dl hakitud peterselli
  • 6 rohelist salatilehte
  • 6 kirsstomatit
  • 6 redist
  • 6 vutimuna
  • mõned vesikressilehed

Lõigake sai paksudeks viiludeks. Kloppige toorjuust, maksavorst ja petersell ühtlaseks kreemiks. Määrige kreem saiadele. Tõstke salatilehed ning viilutatud redised ja tomatid saiaviiludele. Keetke vutimune 3–4 minutit, loputage külma veega, koorige ja lõigake pooleks. Asetage munapoolikud saiaviiludele ning kaunistage vesikressilehtedega.

Hommikune spinati-munapuder

  • veidi võid praadimiseks
  • peotäis beebispinati lehti
  • 2 muna
  • soola
  • 1 sl koort või piima
  • 1 röstsaia viil
Hommikune spinati-munapuder.

Sulatage või kuumal pannil ja lisage beebispinat. Kuumutage spaatliga segades, kuni spinat on kokku tõmbunud. Lööge munad kausis lahti ja kloppige kergelt läbi. Valage munad pannile ja segage, nii et mass jääks tükiline. Kui mass on peaaegu hüübinud, keerake kuumus maha ja valage pannile koor või piim. Nii püsib munapuder niiske. Maitsestage näputäie soolaga. Tõstke munapuder röstsaiale ning serveerige.

Karri-broileri baguette

  • 1 baguette (pikk sai)
  • 2 sl õli
  • 300 g broilerifilee tükke
  • 2–3 tl karrit
  • ½ tl soola
  • 100 g hapukoort
  • 100 g majoneesi
  • mõni roheline salatileht
  • idusid
  • 6 ploomtomatit
Karri-broileri baguette.

Praadige broilerifilee tükid õlis läbi, maitsestage karri ja soolaga. Laske jahtuda. Segage omavahel hapukoor, majonees ja praetud broilerifilee tükid. Lõigake baguette kaheks ja poolitage mõlemad pooled pikkupidi. Jagage kanatäidis lusikaga baguette’i mõlemale poolele. Tõstke peale idusid ja salatilehti ning poolitatud ploomtomateid.

Sõbraleib

  • 1 viil Rännumehe või muud palaleiba
  • 2 tl majoneesi
  • 2 viilu ameerikapärast peekonit
  • 1 muna
  • 1 salatileht
  • 1 tomativiil
  • 2 marineeritud kurgiviilu
  • näpuotsaga ürdisoola
Sõbraleib.

Määrige majonees leivale. Pange peekoniviilud külmale pannile ja praadige neid mõlemalt poolt, kuni on krõbedad. Praadige ka muna. Tõstke peekon ja muna leivale. Asetage peale salatileht, tomati- ja kurgiviilud ning puistake peale ürdisoola.

Suitsulõhe-tortiljarullid

  • u 200 g kuumsuitsulõhet
  • 1,5 dl tillimajoneesi
  • 2–3 sl hakitud tilli, koriandrit või harakputke
  • pool punast sibulat
  • jahvatatud laimipipart
  • 4 tortiljat
Suitsulõhe-tortiljarullid.

Puhastage suitsulõhe ja tükeldage kaussi. Segage juurde tillimajonees, hakitud maitseroheline ja sibul. Maitsestage segu laimipipraga ning segage ühtlaseks. Määrige täidis tortiljadele ja keerake need rulli.