Foto: Pixabay.com
A. Le Coq hakkas tootma eriõllesid, mis koonduvad sarja Brewer’s Collection (eesti keeles “õllepruulija kollektsioon” või “kogu”) alla.

Uude kolmikusse kuuluvad Belgia traditsioonilisest kuivast ja magushapust kirsiõllest inspireeritud Kriek, Ameerika craft-õllede klassika Blonde Ale ning Inglismaalt pärit India Pale Ale.

Soovitame retsepte, mida sobib katsetada Kriek-õlle juurde.

Pardisalat granaatõunaga

Kahele kuni neljale

  • 2 pardifileed
  • 1 suvikõrvits
  • 1 granaatõuna seemned
  • 0,75 dl kinoat
  • 50 g fetajuustu (soovi korral)
  • kaks suurt peotäit segasalatit
  • peotäis hakitud mündilehti
  • soola-pipart

Kaste

  • 1 tl punase veini äädikat
  • 2 sl granaatõunakastet
  • 4 sl oliiviõli
  • soola-pipart

Laske kinoa soola ja 1,5 dl veega keema. Keetke 3 minutit, seejärel katke potike kaanega ja keerake tuli alt ära. Laske 10 minutit seista, siis kloppige kahvliga kohevaks.

Asetage fileed, nahapool allpool, lõikelauale ja lõigake ära nahk, mis liha piiridest väljapoole jääb. Keerake liha ümber ja lõigake naha sisse kerged, u 1cm vahedega siilud, kuid nii, et liha terveks jääks. Soovi korral lõigake nahk ka ristipidi läbi, nii et nahapinnale tekib ruudustik. Maitsestage fileed soola-pipraga ja asetage külmale pannile nahapool all – nii voolab liigne rasv naha seest paremini välja. Pruunistage mõlemalt poolt ja küpsetage küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 180 kraadi juures veel 7 minutit. Katke kergelt fooliumiga ja laske lihal u 10 minutit rahuneda. Viilutage.

Samal ajal segage suures kausis kokku salatikaste, tõstke paari supilusika jagu kastet kõrvale. Lisage segasalat ja tükeldatud või hoopis koorimisnoaga pikkadeks viiludeks tõmmatud suvikõrvits ja hakitud münt. Segage hoolega läbi ja tõstke vaagnale või taldrikutele. Jagage salatikuhjale pardilihaviilud ja kinoa ning pudistage soovi korral peale murendatud fetajuustu. Tripsutage üle järelejäänud kastmega ning puistake üle granaatõunaseemnete ja mündilehtedega.

Sidrunised ricotta-pannkoogid mustasõstramoosiga

Neljale

  • 3 muna
  • 200 g ricotta-kohupiima
  • 200 g Kreeka jogurtit
  • 1 sl suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 1 sl riivitud sidrunikoort
  • sorts sidrunimahla
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 2 dl speltapüüli (või nisujahu)
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soodat
  • võid ja õli praadimiseks
Foto: Pixabay.com

Mustasõstramoos

  • 300 g (külmutatud) musti sõstraid
  • 2 dl moosisuhkrut
  • poole apelsini mahl ja riivitud koor

Valage marjad koos suhkru ja apelsinimahla ning -koorega potti ja laske tasasel kuumusel, vahepeal segades, keema tõusta. Jahutage.

Eraldage munakollased ja munavalged eraldi kaussidesse. Lisage munakollastele suhkur, sool, sidrunimahl ja -koor, jogurt ja ricotta. Vahustage munavalged kergelt. Segage jahu küpsetuspulbri ja soodaga ning valage ricotta-segu hulka. Segage õrnalt juurde ka vahustatud munavalged.

Kuumutage pannil killuke võid ja pisut õli ning tõstke pannile supilusikasuurused tainapätsid. Praadige pannkoogid madalal kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Serveerige mustasõstramoosiga.