Kinoa on meie kaubanduses saadaval kolmes värvitoonis. Foto: Shutterstock
Viimastel aastatel on poeriiulitele tekkinud üha enam imeliku nime ja välimusega teraviljatooteid ning ka lihtsalt teravilju, millel juures märge “gluteenivaba”. Miks need kasulikud on ja kas peaks neid eelistama?

Kuigi gluteen pole enamiku inimeste jaoks probleem, ei pruugi mõned seda hästi taluda. Tsöliaakia on autoimmuunhaigus, mis kutsub esile gluteeni suhtes immuunvastuse. Selle haigusega või gluteenitalumatusega inimestele võib gluteeni söömine põhjustada kõhuvalu, -lahtisust ja -puhitust. Enamik populaarseid teravilju sisaldavad gluteeni, kuid on saadaval ka palju toitaineterikkaid gluteenivabu teraviljasid. Ka need, kellel pole gluteenitalumatust, võiksid vahelduse mõttes uusi maitseid proovida.