Kevadine kergus toidulauale: salatid ja ahjuroog
Pakun kolm kergelt valmivat salatit, sooja ahjuroa ning lihtsalt kerget näkitsemist.
Punapeedi-redisesalat
- 3 keedetud peeti
- 6 redist
- 1 sibul
- paar sibulapealset
- soola
- pipart
- oliiviõli
Kurgi-oblikasalat
- 2 keedetud muna
- kurk
- 1 punt oblikaid
- 1 punt sibulapealseid
- 200 g hapukoort
- soola
- pipart
Tükeldage sibulapealsed, kurk ja oblikad. Lõigake munad sektoriteks, pange kõik kaussi ja valage üle maitsestatud hapukoorega.
Paprika-šampinjonisalat
- 250 g šampinjone
- 1 suur paprika
- 50 ml oliiviõli
- 1 tl soola
- 1 tl mett
- 3 sl sidrunimahla
- 2 hakitud küüslauguküünt
- 1 pundike tilli
Tükeldage seened, lõigake paprika ribadeks. Ajage pannil õli kuumaks ning küpsetage selles paprikaviile paar minutit. Lisage sool ja mesi ning segage läbi. Siis pange juurde seened, sidrunimahl, segage läbi ja küpsetage 3–4 minutit. Seejärel lisage till ja küüslauk, segage läbi, keerake tuli maha ja laske paar minutit pannil kaane all tõmmata.
On maitsev nii soojalt kui külmalt.
Kohupiimapallid mädarõikaga
- 250 g kohupiima
- 100 g karulauguga võid (Saaremaa)
- 2 muna
- soola
- maitse järgi maitserohelist ja mädarõigast
Suruge kohupiim kahvliga sõmeramaks, lisage või ja soovitud maitseroheline.
Keetke munad, eraldage valged ja kollased. Hakkige munavalged ning lisage koos mädarõikaga kohupiimamassile. Pange segu 1 tunniks külmikusse.
Hakkige munakollased taldrikule. Vormige kohupiimamassist väikesed pallikesed, veeretage need munakollasepurus ja nautige!
Spinatikotletid juustuga
- 400 g külmutatud spinatit
- 250 g riivjuustu
- 2 muna
- 2 sl jahu
- soola
- pipart
- riivsaia paneerimiseks
Pigistage sulanud spinatist liigne vesi välja ning segage teiste ainetega ühtlaseks massiks. Vormige kotletid, veeretage riivsaias ning praadige õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Juurde sobib keedetud värske kartul ja hapukoor.
Aedviljad juustuteki all
- 1–2 suurt tomatit
- 250 g kabatšokki
- 1 suur paprika
- 20 g hapukoort
- 3 sl piima
- 1 muna
- 30 g riivjuustu
- pipart
- soola
- ürte
Lõigake kabatšokk poolesentimeetristeks ratasteks (soovi korral eemaldage koor). Samamoodi tükeldage ka tomatid ja paprika. Pange kihtidena ahjuvormi üksteise peale kabatšokiviilud, tomatid, kabatšokiviilud ja paprika. Maitsestage ning valage üle hapukoorega.