Punapeedi-redisesalat

  • 3 keedetud peeti
  • 6 redist
  • 1 sibul
  • paar sibulapealset
  • soola
  • pipart
  • oliiviõli
Riivige peedid jämeda riiviga, lõigake redis ja sibul viiludeks ning tükeldage sibulapealsed. Segage kõik kokku, maitsestage ning valage peale õli.
Redised

Kurgi-oblikasalat

  • 2 keedetud muna
  • kurk
  • 1 punt oblikaid
  • 1 punt sibulapealseid
  • 200 g hapukoort
  • soola
  • pipart

Tükeldage sibulapealsed, kurk ja oblikad. Lõigake munad sektoriteks, pange kõik kaussi ja valage üle maitsestatud hapukoorega.

Paprika-šampinjonisalat

  • 250 g šampinjone
  • 1 suur paprika
  • 50 ml oliiviõli
  • 1 tl soola
  • 1 tl mett
  • 3 sl sidrunimahla
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • 1 pundike tilli

Tükeldage seened, lõigake paprika ribadeks. Ajage pannil õli kuumaks ning küpsetage selles paprikaviile paar minutit. Lisage sool ja mesi ning segage läbi. Siis pange juurde seened, sidrunimahl, segage läbi ja küpsetage 3–4 minutit. Seejärel lisage till ja küüslauk, segage läbi, keerake tuli maha ja laske paar minutit pannil kaane all tõmmata.

On maitsev nii soojalt kui külmalt.

Kohupiimapallid mädarõikaga

  • 250 g kohupiima
  • 100 g karulauguga võid (Saaremaa)
  • 2 muna
  • soola
  • maitse järgi maitserohelist ja mädarõigast

Suruge kohupiim kahvliga sõmeramaks, lisage või ja soovitud maitseroheline.
Keetke munad, eraldage valged ja kollased. Hakkige munavalged ning lisage koos mädarõikaga kohupiimamassile. Pange segu 1 tunniks külmikusse.

Hakkige munakollased taldrikule. Vormige kohupiimamassist väikesed pallikesed, veeretage need munakollasepurus ja nautige!

Spinatikotletid juustuga

  • 400 g külmutatud spinatit
  • 250 g riivjuustu
  • 2 muna
  • 2 sl jahu
  • soola
  • pipart
  • riivsaia paneerimiseks

Pigistage sulanud spinatist liigne vesi välja ning segage teiste ainetega ühtlaseks massiks. Vormige kotletid, veeretage riivsaias ning praadige õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Juurde sobib keedetud värske kartul ja hapukoor.

Spinatikotletid juustuga.

Aedviljad juustuteki all

  • 1–2 suurt tomatit
  • 250 g kabatšokki
  • 1 suur paprika
  • 20 g hapukoort
  • 3 sl piima
  • 1 muna
  • 30 g riivjuustu
  • pipart
  • soola
  • ürte

Lõigake kabatšokk poolesentimeetristeks ratasteks (soovi korral eemaldage koor). Samamoodi tükeldage ka tomatid ja paprika. Pange kihtidena ahjuvormi üksteise peale kabatšokiviilud, tomatid, kabatšokiviilud ja paprika. Maitsestage ning valage üle hapukoorega.

Seejärel pange peale riivjuust. Kloppige muna piimaga lahti, lisage veidi pipart, soola ning valage segu aedviljadele. Küpsetage ahjus 180 kraadi juures pool tundi.