Foto: Pixabay.com
Pehme biskviitkook krõbedal muretainapõhjal, vahel kevadised rabarberid.

Muretainas

  • 200 g toasooja võid
  • 1 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 1 sl hapukoort
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 300 g nisujahu

Kate

  • 800 g rabarberivarsi
  • 3 sl suhkrut
  • 6 muna
  • 6 sl suhkrut
  • 6 sl nisujahu

Muretaina tegemiseks segage pehme või ja suhkur ühtlaselt kreemjaks massiks. Segage sinna sisse munad ja hapukoor. Lisage jahu ja küpsetuspulber ning segage ühtlaseks. Mässige tainas kilesse ja pange pooleks tunniks külmikusse tahenema.

Küpsetamiseks võtke ahjuplaat (30, × 35 cm), katke see küpsetuspaberiga ja suruge tainas näppudega ahjuplaadile ühtlaseks kihiks. Küpsetage koogipõhja 200kraadises ahjus 12 minutit.

Katte tegemiseks tükeldage rabarberivarred. Vahustage munad suhkruga hästi tugevaks helekollaseks vahuks. Peatage mikseri töö ning sõeluge sisse nisujahu. Segage ühtlaseks.

Katke eelküpsetatud koogipõhi rabarberitükkidega ja puistake peale suhkrut. Kallake peale biskviitkate. Küpsetage 190kraadises ahjus umbes 40 minutit. Kook on küps, kui see on pealt hästi pruun ja biskviit käega katsudes üsna tugev.

Allikas: Eva Pärtel “Nostalgilised tordid ja koogid”, väljaandja Ajakirjade Kirjastus