Võtke toasoe või ja segage kokku krõbeda riivitud leiva ning ürtidega. Laske võil veidike taheneda ja vormige nendest meelepärased portsjonid grillihale kaaslaseks. Portsjonid paneerige veel omakorda riivleivas ja jätke külmikusse oma etteastet ootama. Grillige liha ja segage kokku aiasalat meelepäraselt peenralt. Nüüd asetage rukkileiva ürdivõi kuumale grill-lihale ja laske veidikene sulada. Leivamekiline või on mõnusaks kaaslaseks lihale ja salatisegule, mis orkestrina moodustavad meeldiva maitsesümfoonia.

Rannarootsi maitsemeelelahutaja Erlis Schönbergi lisandite retseptid sobivad hästi just Rannarootsi uute grilltoodetega. Särtsakad lisandid muudavad iga grillpeo eriliseks ja toovad külalistelt peoperemehele või -naisele kindlasti komplimente.

Kuldsed toorvorstid ürdi-linaseemne kodujuustusalati ja grillitud maisileivaga
Toorvorstid ürdi-linaseemne kodujuustusalati ja grillitud maisileivaga


Grillige lahti lõikamata vorstirõngas kuumal grilli mõlemalt poolt kenasti pruuniks. Serveerige see tervena vaagnal või taldrikul. Toorvorstidele lisandiks segage kokku salat kodujuustust, peenrarohelisest, värskest kurgist ja linaseemnetest. Salat serveerige vorstirõnga keskel.
Vorsticombole lisaks võite grillida kaaslaseks maisileiba (tortillat).

Rannarootsi grillšnitsel hapukurgi smuuti ja lõkkekartuli salatiga

Keetke noored koorega kartulid pehmeks ja jahutage. Segage kartulid veidikese õliga läbi, maitsestage soolaga ja grillige koos šnitsliga grillil kuniks olete saavutanud kena jumeka tooni nii lihal kui kartulil.
Grillšnitsel hapukurgi smuuti ja lõkkekartuli salatiga

Hakkige kartulid suuremateks tükkideks ja katke hapukoorega, mis omakorda on segatud marineeritud kurgi kuubikute, värske kurgi ribade ja kitsamate tomatisektoritega.
Kastmeks blenderdage smuuti jogurtist või keefirist koos marineeritud kurgiga. Pisut suitsuse ja saleda šnitsli kaaslased, salat ja smuuti, garanteerivad külaliste kohaloleku ka järgmisel aiapeol.
Kuldne grillvorst juustuga Põltsamaa Kuldse ja terasinepi glasuuris

Laske 200 ml magusama tooniga Põltsamaa Kuldsel madalal kuumusel keeda kuniks alkohol on aurustunud (ca 3 minutit). Siis lisage 2 sl kangemat terasinepit ja segage vein sinepiga korralikult läbi.
Grillige vorstid eeskujulikult triibuliseks ja pintseldage enne lõplikku valmimist igast küljest sinepiglasuuriga isuäratavaks. Sobitage kelmikatele vorstidele kõrvale rohkelt rohelist salatit.