Foto: Kärri Jürisson
Vabariigi aastapäeva pidulaud on igas peres isemoodi, kuid kindlasti leidub seal midagi sinist, midagi musta ja valgetki. Olgu selleks must leib, sügavkülmast võetud taevasinised rukkililled või lihtsalt rahvusvärvides küünal või lipp.

Toiduvalmistamisega hakkasin tegelema juba päris pisikese tüdrukuna. Esimese pärmikringli valmistasin umbes 10aastaselt, kui ema mulle juhendi enne tööleminekut kassettmagnetofoni lindile salvestas. Katsetamine ja uute koosluste proovimine on mulle toiduvalmistamise juures kõige paeluvam osa. Igapäevatöö graafilise disainerina tähendab vähe liikumist ning palju võimalusi pista suhu supermarketi valmistoitu ja magusaid ahvatlusi nurgapealsest pagariärist. Aasta tagasi alustasin varahommikuste pargijooksude ja võimlemisega, loobusin teraviljatoodetest, enamikust piimatoodetest, kaunviljadest, kartulist, suhkrust, kommidest jms. Laktoosi- ja gluteenivaba toiduvalik on teinud mind söögitegemisel loomingulisemaks ja õpetanud hindama naturaalseid loomulikke maitseid, tean, mida söön ja valmistan selle valdavas osas algusest lõpuni ise. Oma katsetustest kirjutan toidublogisse 59kraadi.wordpress.com.

Head katsetamist!