Maasika-šokolaadikook Foto: Dagris Punder
See kook valmib umbes 15 minutiga (pluss šokolaadikreemi tardumiseks kuluv aeg) ja on iga šokolaadisõbra unistus – küpsised, šokolaadikreem ja värsked marjad, mis võiks veel parem olla?

Vaja läheb:

• 1 pakk Mesikäpa Dopsi küpsiseid
• 50 g võid
• 300 g šokolaadi (pooleks piimašokolaadi ja tumedat šokolaadi)
• 2 dl vahukoort (võib asendada kohvikoorega)
• u 250 g maasikaid

Sulatage või. Purustage küpsised peeneks puruks, lisage sulatatud või ja segage ühtlaseks. Suruge segu lahtikäiva õlitatud, umbes 24cm diameetriga koogi- või pirukavormi põhja (lihtsamaks eemaldamiseks võib põhja katta küpsetuspaberiga). Kuumutage koor keemiseni, eemaldage tulelt. Lisage šokolaaditükid ja laske šokolaadil mõni minut sulada, segage, kuni segu on ühtlane. Valage segu koogipõhjale ning torgake sisse puhastatud kuivad maasikad. Pange kook vähemalt paariks tunniks jahedasse tarduma.

NB! Serveerige otse külmkapist võetuna, nii on lihtsam kooki ka lõigata.