Vastunäidustatud on see tee vaid neeruhaiguste puhul, oblikhappe sisalduse tõttu.

Kui kuum tee ei ole meelepärane, võid Mardipäevaks lauale pakkuda aga hoopis hibiski teest valmistatud tarretist.

Hibiski tees valmistatud tarretis:

8-10 sl hibiskiõisi

6 dl vett

apelsin või pisut apelsinimahla

1,5 dl suhkrut

3 sl želatiinipulbrit

Kuivatatud hibiskiõitele vala 5 dl keeva vett ja keeda 3 minutit. Kurna õied välja, lisa suhkr ja apelsini mahl. Leota želatiinipulber 1 dl vees ja seejärel sulata see kergelt kuumutades. Lisa želatiinivedelik tee ja mahla seguga, vala klaasidesse ning lase külmkapis tarduda.

Kerge, hapuka tarretise kõrvale sobib pakkuda vahukoort või jäätist, see magustoit pakub maitseelamust nii perele, kui martidele.

Allikas: Toivo Niiberg, "Toataimed roaks ja raviks"