Sibulamoos kitsejuustuleival on kosutav amps neile, kes armastavad soolast, millele on lisatud magus nüanss. Foto: Pille Hermann
“Seest siiruviiruline, pealt kullakarvaline?” küsib mõistatus. Mida aga teha siis, kui sibulad ei olegi kullakarvalised, vaid hoopis haigustest puretud?

Kui sibulad kasvasid küll suured, ent plekilised ning ka putukad on manti võtmas käinud, siis on kõige targem need kohe ära tarvitada. Heeringas sibulaga on klassika, aga kui sibulat on rohkem, kui heeringat süüa jaksad, tuleb leida veelgi võimalusi, kus seda tervislikku köögivilja kasutada.

Supi sisse läheb paras kogus ning ahjukartuleidki tehes võib hulka lõigata sibulaid. Kui sööjatel on kombeks sibulad toidu seest välja õngitseda, on kõige õigem lõigata need väga pisikeseks ning enne supile või kastmele lisamist kergelt võis ära praadida. Kes aga sibulat jumaldab ning arvab, et reedese õhtu puhul premeerib end kaustäie praesibula ning kesvamärjukesega, võiks hoopiski teha sibulast moosi või pirukat.