Hummust süüakse traditsiooniliselt saiaga, viimasel ajal aga eelistatakse seda kasutada ka dipikastmena köögiviljade juures. Foto: <p>Shutterstock</p>
Idamaadest pärit hummus on ka meil viimastel aastatel tuttavaks saanud. See siidine kikerhernestest valmistatud määre sobib ideaalselt leivakatteks või dipikastmeks. Poelettidel on hummust saada juba päris mitmes variatsioonis, ent hind on krõbedavõitu. Mõistlik oleks konserveeritud kikerhernestest seda ise valmistada ja just endale sobiv maitsekooslus valida.

Hummuse sees on tegelikult väga vähe komponente ja õige maitse võti on nende tasakaal. Kui hakkate seda ise valmistama, tasub silmas pidada järgmist.

Kõige mugavam on kasutada konserveeritud kikerherneid, mida võib otse purgist köögikombaini valada ja töötlema asuda. Kui soovite kasutada kuivatatud kikerherneid, vajavad need enne leotamist, keetmist ja kestadest puhastamist.