• Grillitud liha jääb mahlane ja pehme, kui kasutad marinaadivedelikus haput mahla või hapendatud piimatooteid.
  • Sealiha olgu marinaadis vähemalt 12 tundi, linnuliha 3 tundi.
  • Sealiha marinaadi sobivad hästi petersell ja koriander, linnulihaga tüümian ja rosmariin ning veiselihaga vein ja hapukamad maitsed.
  • Ühtlase küpsusastme saavutamiseks lõika lihast võimalikult ühesuurused tükid ja lükka vardasse nii, et need oleksid võimalikult üksteise vastas.
  • Mida rasvasem liha, seda mõõdukamal kuumusel tuleb seda grillida. Näiteks fileed tuleks alguses küpsetada hästi tulistel sütel ning hiljem kuumust oluliselt vähendada.
  • Selleks, et säiliks veiseliha maitse ja mahlasus, tuleb seda grillida kiiresti ja tulikuumade süte kohal. Liha võiks seest jääda roosaks.
  • Linnuliha fileed grilli samuti kuumadel sütel, kuid mitte kaua – jälgi, et liha jääks mahlane, mitte kuiv.

Kaks retseptisoovitust kodusteks grillmarinaadideks.

Ajatu klassika: sealihašašlõkk

  • 500 grammi sealiha
  • ühe keskmise sidruni mahl
  • 3 sibulat
  • soola, pipart
  • peterselli

Sega kõik maitseained lihaga ja hoia marinaadis vähemalt 12 tundi.

Kanašašlõkk apelsini-mee marinaadis

  • 500 grammi kana kintsuliha
  • kahe apelsini mahl
  • 50 grammi mett
  • soola
  • viie pipra segu
  • hakitud värsket tüümiani
Sega maitseained lihaga ja hoia marinaadis 2-3 tundi.