Rapsiõli on toiduõlidest üks tervislikumaid
Lisaks sisaldab rapsiõli rohkelt oomega-3 rasvhappeid, mis on organismile vajalikud.
Oa-juurviljasupp
- 420g purk ube
- 15 ml Risso rapsiõli
- 2 hakitud sibulat
- 2 purustatud küüslauguküünt
- 2 porgandit
- 2 sellerivart
- 2 kartulit
- 440g purk hakitud tomateid
- 1,5 l juurviljapuljongit või vett
- 2 tl hakitud värsket peterselli
Kuumutage potis õli keskmisel kuumusel, lisage sibulad ja küüslauk ning pruunistage segades umbes 5 minutit, kuni sibul on pehme. Lisage viilutatud porgandid ja seller, kuubikuteks lõigatud kartulid, tomatid, nõrutatud oad. Kallake puljong/vesi peale ja laske keema.
Katke pott kaanega ja laske podiseda umbes 20 minutit või kuni juurviljad on pehmed. Maitsestage, lisage petersell ja serveerige.
Soe veiselihasalat
- 4 veiselihatükki (2,5 cm paksused)
- ½ kurki
- värskeid koriandrilehti
- pakk spinati ja vesikressiga salatit
- 1 punane paprika
Marinaadiks
- 90 ml tumedat sojakastet
- 30 ml Risso rapsiõli
- 1 tl kuivatatud koriandrit
- 1 tl hakitud värsket koriandrit
- 1 tl pruuni suhkrut
- 15 ml kuiva šerrit või saket
Segage kokku marinaadi komponendid, kallake see veiseliha peale ja laske lihal marinaadis seista umbes tund. Asetage taldriku keskele salat. Küpsetage liha eelkuumutatud grillil 3–4 minutit. Säilitage marinaad. Lõigake liha õhukesteks viiludeks ja asetage salati peale. Pange marinaad potti ja kuumutage pannil kuni keemiseni. Keetke 3–4 minutit ja kasutage salati kastmena. Kaunistage kurgi ja punase paprikaga.