Et ka kodus midagi uut proovida, keerab Merilin Sõber traditsionaalsed pudruretseptid pea peale ja tutvustab tõelisi energiapomme, mis ei sisalda laktoosi ega gluteeni ning panevad keha end koheselt hästi tundma.

Seemnepuder linajahuga

Neljale

  • 70 g chia seemned
  • 70 g kanepiseemned
  • 70 g linajahu
  • 800 ml vett
  • maitse järgi jahvatatud kaneeli ja vaniljesuhkrut

Valmistamine:

Sega linaseemne jahu, chia- ja kanepiseemned veega ning lase 10 minutit seista. Seejärel kuumuta seemnepuder keemiseni ning lisa maitse järgi kaneeli ja vaniljesuhkrut.

Naudi mandlilaastude või kookoshelvestega, värskust lisa puuviljade või marjadega ning magusamaks saab pudru mee või agaavisiirupiga.

„Seemnepudru söömise järel võid olla kindel, et keha tänab selle tervisliku kõhutäie eest. Chia seemned on kõige paremaks taimseks oomega-3-rasvhapete allikaks, linaseemned aitavad vähendada isu ja parandada soolestiku tööd ning kanepiseemned tugevdavad immuunsus-, närvi ja südameveresoonkonna süsteemi ning ergutavad ajukoore tegevust,“ tutvustas Daily peakokk seemnete tervendavat mõju.

Ahjus küpsetatud kaera-õunapuder seemnetega

Neljale

  • 120 g jämedaid kaerahelbeid (võimalusel gluteenivabasid)
  • 800 ml mandlipiima
  • 1 keskmine õun
  • 3 spl seemnesegu (meile meeldib kõrvitsa-, lina- ja päevalilleseemne segu)
    maitse järgi soola, jahvatatud kaneeli ja vaniljesuhkrut

Valmistamine:

Alustuseks soojenda ahi 180-kraadini ja tükelda õun kuubikuteks ning sega suhkru ja kaneeliga. Hauta potipõhjas õunakuubikud pehmeks, lisa mandlipiim, kaerahelbed, maitsesta soola ja suhkruga, ja keeda kuni puder pakseneb.

Suhkruvaba pudru saamiseks võib magustamiseks kasutada näiteks agaavisiirupit või datleid.
Tõsta puder tulelt, vala sobiva suurusega ahjuvormi, raputa peale seemned ja soovi korral suhkrut ning pane ahju 15 - 20 minutiks küpsema.