Foto: Shutterstock
Viimased vaprad sügisesed tomatid ei jõua lühikese päeva ja madalalt käiva päikesega enam punaseks minna. Ka toatingimustes on neid keeruline ilusti küpsema õhutada.

Üks võimalus neid siiski ära kasutada, on valmistada särtsakas vürtsimoos. Sellest hoidisest sab tore kaaslane juustude juurde, samuti võileibadele ja liha kõrvale.

Vaja läheb:

1 kg rohelisi tomateid
2 suurt sibulat
250 g rafineerimata suhkrut
0,5 tl tšillihelbeid
1 tl kaneeli
2 tl jahvatatud ingverit
1 sl sinepiseemneid
3 tähtaniisi
7 nelgitera
2 dl õunaäädikat
1tl soola

Valmistamine:

Haki tomatid ja sibulad, tõsta kõik ained peale soola potti. Keeda ilma kaaneta ja pidevalt segades 40-45 minutit. Maitsesta kõige lõpuks soolaga. Purgista kuumalt, säilita jahedas ja pimedas.

NB! Hoidise maitsed tugevnevad ja sulanduvad aja jooksul paremini kokku - lase sel enne tarbimist paar nädalat purgis seista.

Allikas: Lia Virkus, Tiina Lebane ja Mari-Liis Ilover: "Moodsad moosid"