Maasika-rabarberimoos Shutterstock
Varsti algab uus maasikahooaeg ja just nüüd on õige aeg proovida teha maasika-rabarberimoosi basiilikuga.

Suviselt värskeks moosiks ei lähe teil vaja muud kui maasikaid, rabarberit ja basiilikut. Basiilik ja maasikad sobivad imeliselt kokku ja mida vürtsisem on basiilikusort, seda põnevama maitsega moosi saate!

Maasika- rabarberimoos basiiliku ja heleda muscovadoga

  • 850-900 g maasikaid
  • 300 g rabarberit
  • 150 g marmelaadisuhkrut
  • 150 g heledat muscovado suhkrut
  • 4-5 lopsakate lehtedega basiilikuvart


Kuidas teha?

  • Puhastage ja tükeldage maasika ning rabarberivarred.
  • Valage tükeldatud maasika ja rabarberivarred paraja suurusega potti ning lisage juurde marmelaadisuhkur. Laske neil potis 1-2 tundi seista.
  • Laske moosil kiiresti keema tõusta ja samal ajal riisuge poosi pealt vahtu. Lisage juurde muscovado suhkur ja laske veel 7-8 minutit kaaneta keeda.
  • Tõstke pott pliidilt ja lisage värskelt haitud basiilik.
  • Jagage moos ettevaatlikult valitud anumatesse, pange kaaned peale ja laske 5 minutit neil tagurpidi seista.
  • Seejärel tõstke need taas õigetpidi ja laske neil rahulikult maha jahtuda.