26.10.2017, 10:35
RETSEPT | Lihtne ja maitsev õunakook
Sügis on loomulikult kõige parajam aeg õunakooki teha. Järgnev kook on lihtne, kuid maitsev. Kõige paremini mekib see muidugi soojalt ja vanillikastme või jäätisega serveeritult.
FOTO:
- 500 g nisujahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl soola
- 1 tl kaneeli
- 1 tl muskaatpähklit
- 270 g suhkrut
- 175 g võid
- 500 g puhastatud ja tükeldatud õunu
- 125 g piima
- 3 muna
- peale puistamiseks paar supilusikatäit suhkrut
Eelkuumutage ahi 180 kraadini. Segage suures kausis omavahel jahu, suhkur, küpsetuspulber ja maitseained.
Lisage tükeldatud või ning töödelge puruseks tainaks. Lisage tainale õunatükid ja segage läbi. Väiksemas kausis kloppige lahti munad, lisage piim ja segage ühtlaseks.
Valage munasegu taina hulka ning segage, kuni saate ühtlase taina. Tainas jääb üsna kleepuv.
Valage tainas võitatud lahtikäivasse vormi (diameetriga 26–28 cm), puistage peale suhkrut ning küpsetage umbes 45–50 minutit, kuni kook on pealt kuldne ning sissetorgatud puutikk jääb puhtaks.