peedi-šokolaadikook Foto: Dagris Punder
Kui seda mitte öelda, siis enamik inimesi selles koogis peeti ei märkakski – sobib ka peedipõlguritele väikese üllatuse valmistamiseks.

100g võid

250 g tumedat šokolaadi

250 g riivitud peeti

4 muna, valged ja kollased eraldatud

150 g suhkrut

0,5 tl soola

120 g nisutäisterajahu

1 tl küpsetuspulbrit

peale niristamiseks 100 g šokolaadi

serveerimiseks vahukoort

Sulatage kõigepealt või ja siis sulatage sulavõis hakitud šokolaad. Vahustage munavalged suhkru ja soolaga tugevaks vahuks. Segage munakollased riivitud peediga, lisage veidi jahtunud sulašokolaad, segage läbi.

Segage peedi-šokolaadisegusse jahu ja küpsetuspulber ning 1/3 munavalgevahtu. Seejärel segage õrnalt sisse ülejäänud munavalgevaht. Valage tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse vormi (24 cm), küpsetage 180kraadises ahjus 40–45 minutit. Proovige küpsust puutikuga.

Niristage jahtunud koogile sulašokolaadi (sulatage veevannil). Serveerige suhkruga vahustatud vahukoorega.