Foto: Dagris Punder
Kevad on käes ja tundub, et suvigi koputab juba uksele? Tahaks midagi värsket? Aga palun!

Selle salati teevad eriliseks ahjust läbi käinud sidruniviilud. Magusad tomatid ja granaatõunaseemned tasakaalustavad mõru mekiga sidruniviile kenasti. Serveerige kas lisandina prae kõrvale või omaette roana – sel juhul lisage näiteks makarone, ja saate maitsva pastasalati.

Kahele

  • 1 väike sidrun
  • oliiviõli
  • 1 tl tuhksuhkrut
  • kirsstomateid, punaseid ja/või kollaseid
  • petersellilehti
  • piparmündilehti
  • poole granaatõuna seemned
  • väike punane sibul
  • soola ja pipart

Poolitage sidrun (vajadusel eemaldage seemned) ja lõigake õhukesteks viiludeks. Pange viilud keevasse vette ja keetke 30–60 sekundit. Kurnake.

Segage viilud soola ja suhkruga maitsestatud oliiviõliga ning sättige siis küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Röstige neid ahjus 160 kraadi juures10–15 minutit. Olge tähelepanelik, et mitte lasta neil kõrbema minna.

Lõigake kirsstomatid pooleks, viilutage õhukeselt ka punane sibul. Segage kõik salati koostisosad kokku, lisage oliiviõli, soola ja pipart. Viimasena lisage ahjust tulnud sidruniviilud ja segage kergelt läbi.


NIPP

Lõigake sidruniviilud hästi õhukesed, sest sidruni maitse on üsna tugev. Kui sidrun nii väga ei meeldi, lisage seda vähem.

Rohkem põnevaid salatiretsepte leiad Maakodu erinumbrist Suvi Aias, mille leiad ajakirjanduse müügilettidelt.