Foto: Shutterstock
Kui Pina Coladal oleks võimalik moosiks saada, siis see moos oleks tehtud just käesoleva retsepti järgi!

Mahe kõrvits ja kreemjas kookos sobivad hästi, kookoshelbed lisavad ka veel tummisust. Maitsete sidujana kasutame mõrkjat rummi ja haput sidrunit.

Vaja läheb:

650 grammi puhastatud kõrvitsat
2,5 detsiliitrit kookospiima
500 grammi moosisuhkrut
0,5 detsiliitrit rummi
2-3 supilusikatäit kookoshelbeid
2 keskmise sidruni mahl

Valmistamine:

Lõika kõrvits tükkideks ja keeda koos kookospiimaga pehmeks. Püreesta nuimikseri või pudrunuiaga.

Lisa potti moosisuhkur, rumm, kookoshelbed ja sidrunimahl. Lase moosil uuesti keema tõusta ning keeda keskmisel kuumusel ja parajalt mulisedes ilma kaaneta umbes 7 minutit. Ära unusta segada!

Jaga kuum moos ettevalmistatud purkidesse, kaaneta ja lase toasoojas maha jahtuda.

Hoia jahedas ja pimedas.

Allikas: Lia Virkus, Tiina Lebane ja Mari-Liis Ilover: "Moodsad moosid"