Munapiimasse kastetud ja siis praetud saiaviilud on ilmselt kõigile teada-tuntud kui mitte lemmikud, siis vähemasti ollakse neid elu jooksul vähemalt mõned korrad söödud. Tegelikult on tegu ülemaailmselt väga populaarse toiduga, ja teada värk, et heal lapsel on mitu nime – vaesed rüütlid (inglise k poor knights), kadunud leib (prantsuse k pain perdu), Ameerikas on sama toit tuntud aga kui French toast ehk Prantsuse moodi röstitud saiad.

Vaja läheb:

  • 4–6 viilu saia
  • 2 muna
  • 1 dl piima
  • õli või võid praadimiseks
  • suhkru ja kaneeli segu

Kloppige munad piimaga lahti, kastke saiaviilud munasegusse ja praadige mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveerige kas kaneelisuhkru, vedela mee või vahtrasiirupiga.

Rohkem retsepte huvitavatest saiatoitudest leiad jaanuarikuu Maakodust - kas digivariandist või ajakirjanduse müügilettidel müüdavast ajakirjast.