Koostisosad:

  • 150 g Rakvere itaaliapärast toorsuitsupeekonit
  • 200 g kirsstomateid
  • 200 g Merevaiku
  • 100 g riivitud juustu
  • 400 g lehttainast
  • peotäis lillkapsa- ja brokoliõisikuid
  • 2 muna
  • 1-2 tl kuivatatud punet või tüümiani
  • soola ja musta pipart

Valmistamine:

Rulli lahttainas jahusele lauale. Lõika kuus tartaletisuurust põhja ja vooderda vormide põhjad ja ääred taignaga. Laota põhjale lillkapsa ja brokoliõisikud, tükelda kaks pancettaviilu ning laota vormidesse.

Poolita kirsstomatid ja laota pooled neist vormidesse. Vispelda munad lahti toasooja Merevaiguga, sega hulka sutsuke soola ja riivjuust. Kalla vormidesse.

Kortsuta pancettaviilud ja tõsta pirukavormidesse, vajuta äärtesse mõned kirsstomatipoolikud. Jahvata peale musta pipart ning puista ka soovi korral kuivatatud punet või tüümiani.

Küpseta ahjus 200 kraadi juures 10-15 minutit kuni pirukad on pealt kaunilt kuldpruunid.