Kahele

300 g kartulit
50 g sibulat
1 muna
toiduõli
soola, köömneid

Puhastage köögiviljad. Riivige toored kartulid. Lisage peeneks hakitud sibul, köömned, sool, lahtiklopitud muna ning segage ühtlaseks massiks. Praadige kartulikoogid õlis kuldpruuniks. Kui kasutate munapanni, saate lihtsa vaevaga valmistada ühtlase kujuga kartulikooke.

Hautatud köögiviljad 

Kahele
Hautatud köögiviljad

200 g porgandit
100 g õuna
50 g porrulauku
30 g suhkrut
50 g võid
50 ml valget veini
soola, pipart, veidi suhkrut

Puhastatud porgand, porrulauk ja sibul lõigake ratasteks. Praadige porgand võis, lisage porru ja praadige veel veidi. Maitsestge soola, pipra, suhkru ja veiniga. Vajadusel võite lisada veidi vett. Laske toidul haududa kaane all. Õunad loputage puhtaks, koorige ja lõigake viiludeks. Seejärel lisage viilutatud õunad hautisele ja kuumutage kuni valmimiseni. Serveerige koos kartulikoogiga.

Kanavormiroog köögiviljadega

Kahele
Kana vormiroog köögiviljadega

2 marineeritud kanafileed
Marinaad: apelsinimahla, sojakastet, broilerimaitseainet ja õli
20 g nisujahu
toiduõli
100 g porgandit
100 g kaalikat
Meekaste
1 pakk rõõska koort (35%)
100 g hapukoort (20%)
1 dl sojakastet
1 dl mett
0,5 tl roseepipart

Valmistage marinaad, segades omavahel apelsinimahla, õli ja sojakaste ning maitsestage broilerimaitseainega. Asetage kanafilee marinaadi. Paneerige marineeritud kanafilee jahus ja praadige kergelt praepannil. Valmis filee tõstke ahjuvormi.

Koorige porgand ja kaalikas, lõigake kuubikuteks. Blanšeerige neid mõni minut keevas vees, siis kurnake vedelik. Et säilitada porgandi värvust, ehmatage neid külma veega. Blanšeeritud köögiviljad tõstke samuti ahjuvormi. Valmistage meekaste. Segage omavahel rõõsk koor, hapukoor, sojakaste, mesi ja roseepipar. Ahjuvormi tõstetud kana ja köögiviljad valage selle kastmega üle. Küpsetage ahjus 180 kraadi juures 25–30 minutit. Serveerige keedetud riisi või kartulitega.

Õuna-kõrvitsavorm

Neljale
Õuna-kõrvitsavorm

300 g kõrvitsat
300 g õunu (soovitatavalt hapukamaid)
100 g rõõska koort (35%)
30 g mannat
1 muna
30 g suhkrut, natuke soola, kaneelipulbrit
20 g võid
50 g hapukoort (20%)

Koorige kõrvits ja õunad ning lõigake kuubikuteks. Kõrvits hautage rõõsas koores vaiksel tulel pehmeks. Siis lisage manna. Ärge liiga palju segage! Seejärel valage juurde hapud õunakuubikud, kaneel, suhkur, keetke mõni minut ning siis jahutage. Lisage lahtiklopitud munakollane, segage läbi. Viimaks vahustage munavalge ning lisage ettevaatlikult kõrvitsa-õunasegule. Valage saadud segu ettevalmistatud ahjuvormi. Kõige peale tõstke mõned võitükid. Küpsetage 160–180 kraadi juures umbes 40 minutit. Serveerige soovi korral hapukoorega.