Juustukook Nutella šokolaadikreemiga

Põhi

  • 250 g Domino küpsiseid
  • 80 g võid

Täidis

  • 175 g vahukoort
  • 950 g toorjuustu
  • 2,25 dl suhkrut
  • 1 sl maisitärklist
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • 4 muna

Kate

Pange ahi 180 kraadi juurde soojenema. Võtke Domino küpsistelt täidis välja, purustage küpsised ning segage sulatatud võiga. Ajage saadud mass 24 cm diameetriga koogivormi põhja ja servadele laiali, küpsetage ahjus umbes 15 minutit ning laske maha jahtuda. Alandage ahju temperatuur 150 kraadini. Seejärel valmistage täidis, segades kausis suhkru tärklisega.

Teises kausis vispeldage toasooja toorjuustu koos vahukoorega seni, kuni mass on vahune ning koor ka veidi vahustunud (see on oluline, kuna siis saab teha kaks eri kihti). Seejärel lisage vähehaaval suhkrusegu ning vahustage hästi ja lisage ükshaaval ka munad. Nüüd tõstke umbes 1/3 täidisest teise kaussi, lisage sellele Nutella ning 2 sl vahukoort. Segage hästi läbi. Tõstke kõigepealt valge täidis koogipõhjale, tasandage palettnoaga.
Nutella-juustukook.

Seejärel selle peale Nutellaga segu ning tasandage taas. Küpsetage kooki ahjus 45–55 minutit, seejärel keerake kuumus maha ning jätke kook veel üheks tunniks ahju.

Nüüd võtke kook ettevaatlikult vormist välja ning laske täielikult maha jahtuda. Samal ajal valmistage kate: kuumutage vahukoort keemiseni, valage Nutellale ning segage hästi läbi. Valage mass koogile ning laske üle öö külmikus seista. Kaunistuseks sobivad tükeldatud sarapuupähklid.

Nutella-semifreddo

  • 3 muna
  • 2 beseepõhja
  • 2 sl suhkrut
  • 5 dl vahukoort
  • 2 dl Nutella šokolaadikreemi

Kate

  • ½ dl Nutella šokolaadikreemi
  • ½ hakitud mandleid
Eraldage munavalged kollastest ning vahustage mõlemad eraldi kaussides. Vahustage ka koor, kuid mitte väga tugevaks vahuks. Segage kõik kolm massi omavahel. Lisage Nutella ning segage kahvliga nii, et saate marmoreeritud välimuse. Pange küpsetuspaberiga vooderdatud küpsetusvormi üks beseepõhjadest.
Nutella-semifreddo.

Teine beseepõhi murdke tükkideks ja pange Nutella-segusse. Valage kogu mass vormi beseepõhjale, niristage veidi sulatatud Nutellat peale, samuti hakitud mandleid. Pange 4–5 tunniks sügavkülma. Toatemperatuurile võtke kook 20–30 minutit enne serveerimist.

Lihtne kook Nutella-kreemiga

Põhi

  • 250 g digestiivküpsiseid
  • 100 g võid

Kate

  • 1,5 dl vahukoort
  • 400 g Nutella šokolaadikreemi
  • 0,5 dl tuhksuhkrut

Purustage küpsised ja segage sulavõiga. Pange segu 24 cm diameetriga koogivormi ning pooleks tunniks külmikusse. Ajage vahukoor potis kuumaks, segage juurde Nutella ning tuhksuhkur. Segage mass korralikult läbi, valage koogivormi ning hoidke külmikus vähemalt kolm tundi. Serveerige vahukoore või vanillijäätisega.

Nutella-brownie

  • 375 g Nutella šokolaadikreemi
  • 2 muna
  • näpuotsatäis soola
  • 1 dl jahu

Kate

  • 1 sl sulatatud Nutellat
  • tuhksuhkrut
Pange ahi 180 kraadi juurde kuumenema. Vahustage munad kergelt Nutellaga, lisage jahu ja segage hästi läbi. Valage tainas määritud vormi ning küpsetage 15 minutit. Laske jahtuda ning kaunistage külmana.
Nutella-brownie.