Suitsukana-võilillepirukas Kaili Eerma
Hea retsepti järgi on küpsetamine lihtne ja tulemus muljetavaldav.

Suitsukana-võilillepirukas

Hea maitsega pirukas õhtuse tee kõrvale. Kui ise pole viitsimist tainategu ette võtta, saab kasutada poes müügil olevat soolast muretainast.

Põhi:

* 1 muna
* külma vett
* 150 g võid
* soola
* 1,5 tl küpsetuspulbrit
* 5 dl jahu
* 150 g riivjuustu

Kate:

* 3 dl võilillelehti
* 200 g suitsukana
* 2 muna
* 2 dl kohvikoort
* 1 pakk šampinjone
* pipart
* soola
* muskaatpähklit

Segage põhja ained tainaks, suruge vormi põhja ja servadele ning küpsetage ahjus 10 minutit 200 kraadi juures. Täidiseks lõigake võilillelehtedelt ära paksemad varreosad ning hakkige. Tükeldage kana ja šampinjonid. Segage omavahel vürtsid, koor ning muna.

Pange pirukapõhjale kana-võilillesegu ning valage peale piima-munasegu. Seejärel küpsetage umbes 30 minutit, kuni pirukatäidis muutub pruunikaks.

Pensionärikook

Pensionärikook
Kaili Eerma


See retsept pärineb minu armsalt vanaemalt, kes seda kooki säästlikul nõukaajal tihti tegi.

* 0,5 l keefirit
* 1,5 kl suhkrut
* 3 kl jahu
* soola
* 1 tl soodat
* õunalõike (soovi kohaselt)
* kaneelipulbrit

Segage ained, pange tainas plaadile ning peale õunalõigud. Küpsetage, kuni kook on kenasti pruun. Suvistele hapudele õuntele võib panna lisaks klaasi suhkrut.

Viinamarjakook

Viinamarjaokk
Kaili Eerma


Kui teie aia viinamarjad on söömiseks liiga hapud või olete liialt hapuks osutunud viinamarju poest saanud, tehke neist seda kooki. Nii saavad ka kõige hapumad marjad magusaks.

* 0,5 pulka pärmi
* suhkrut
* pakk küpsetusmargariini
* 3/4 kl piima
n 1/2 l jahu

Tehke tainas ning pange mõneks ajaks külmikusse. Seejärel rullige vormi või ahjuplaadile.
Siis vahustage omavahel ja pange peale:

* 200 g hapukoort
* 1 klaas suhkrut
* 2 muna

Kõige peale laduge viinamarjad ning küpsetage ahjus, kuni kook on pealt kena kuldne.