100 g aed- või metsmaasikaid

150 g vaarikaid

200 g mustikaid

25 g tikreid

50 g murakaid, koos tupplehtedega

5 g melissilehti

50–70 g mett. Meepõlgurid võivad lisada mett maitse taluvuse järgi.

10 g maarjaohaka õli

50 g vett, juhul kui teete smuutit külmutatud marjadest

1–2 g Himaalaja roosat soola

10–20 g hapukapsamahla

Peenestage kõik komponendid korralikult kannmikseris. Retseptis on ühe päeva kogus, mille võib kaheks-kolmeks osaks jaotada ja päeva jooksul tarvitada.

Muud toitu polegi vaja. Oluline on puhas vesi, mida tuleks juua kuni kaks liitrit.

Lihtsaks puhastuseks piisab nädalasest smuuti­kuurist. Ravimiseks võib kuuri piken­dada, siis võiks lisada veel värskeid juurvilju.