Shutterstock
Purukattega rabarberikook on kindlasti üks klassikalisi retsepte. Muide sügise saabudes saab seda väga lihtsalt muuta, asendades rabarberi õuntega. Suvel passivad täidiseks hästi ka erinevad marjad.

Koogi jaoks läheb tarvis:

Põhi:

2 muna

150 g suhkrut

1 dl piima

1 dl 35% rõõska koort

1 dl sulatatud võid

2 tl küpsetuspulbrit

225 g nisujahu

Täidis:

4-5 viilutatud nooremat rabarberivart

Purukate:

50 g pehmet võid

100 g suhkrut

1 dl nisujahu

Valmistamine: Sega munad suhkruga. Lisa piim, rõõsk koor ja sulavõi. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja sega ühtlaseks.

Määri suurem lahtikäiv koogivorm võiga või vooderda küpsetuspaberiga.Kalla tainas vormi.

Kata tainas ühtlaselt rabarberitükkidega.

Näpista või, suhkur ja jahu sõrmede abil puruseks, puista rabarbritele.

Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni rabarbrikook on kaunilt kuldpruun. Lase koogil jahtuda, lõika lahti ja serveeri koos vahukoore või jäätisega.