Shutterstock
Mõnus sügisene magustoit on paljudele tuttav lapsepõlvest. Kuidas seda aga täpselt ise teha? Nüüd ei pea enam vanaema käest retsepti lunima - panime selle kirja!

Neljale

300g kõrvitsat
300g õunu
100g vahustamata vahukoort
30g mannat
1 muna
30g suhkrut, natuke soola ja kaneeli
20g võid
50g hapukoort, jäätist või karamellikastet

Koorige kõrvits ja õunad ning lõigake kuubikuteks. Kõrvits hautage rõõsas koores vaiksel tulel pehmeks. Siis lisage manna. Ärge liiga palju segage!

Seejärel valage juurde hapud õunakuubikud, kaneel, suhkur, keetke mõni minut ja jahutage. Lisage lahtiklopitud munakollane, segage läbi.

Viimaks vahustage munavalge ning lisage ettevaatlikult kõrvitsa-õunasegule. Valage saadud segu ettevalmistatud ahjuvormi. Kõige peale tõstke mõned võitükid. Küpsetage 160-180 kraadi juures umbes 40 minutit. Serveerige hapukoorega, jäätise või karamellikastmega.