SVEN ARBET
Eesti Vabariigi sünnipäevalaua lahutamatu osa on kiluvõileivad. Seekord valmistasime need retsepti järgi, mis jõudis Toiduakadeemia korraldatud konkursil “Eesti uus rahvustoit” finaali.

Kuumutage pannil veidi võid ja pruunistage selles hakitud valge sibul. Lisage sulanud herned, soola ja pipart ning kuumutage u 10 minutit.

Pange herne-sibulasegu kannmiksrisse ja lisage kuumutatud piim või koor. Püreestage segu ühtlaseks massiks.

Lisage veel veidi võid ja tõstke segu jahedasse tahenema.

Lõigake punasest sibulast õhukesed rattad, lisage veidi suhkrut ja sidrunimahla ning laske umbes 10 minutit seista.

Lõigake leivaviilud kolmnurkseteks või pikuti pooleks, määrige neile võid ja tõstke sellele lusikaga kohevat hernepüreed.