04.01.2017, 16:00
Vürtsikas ja kerge maitseelamus: pošeeritud pirnid
Talvisesse aega sobivad imeliselt soojendava kaneeli ja tähtaniisi puudutusega magusroad, mis on kehale kerged, kuid näevad välja elegantsed ja üllatavad maitsemeeli.
FOTO:
Pošeeritud vürtsised pirnid (kahele kuni neljale)
- 2 kõvemat pirni
- 250 ml naturaalset õunamahla
- 2 spl mett
- 300 ml Kreeka jogurtit
- 4 spl vahtrasiirupit
- 2 kaneeli pulka
- 3-5 tähtaniisi
- 100 g kaerahelbeid
- 1 tl võid või kookosrasva
- 2 spl Kreeka pähkleid
Sega kastrulis õunamahl, mesi, kaneelipulgad ja tähtaniis ning tõsta kooritud pirnid potti ja keeda 30 minutit või kuni küpsemiseni. Vastavalt soovile võib üks portsjon olla terve või pikkupidi poolitatud pirn.
Pirnid valmis, tõsta need taldrikule jahtuma ning jätka vürtsise õunamahla keetmist kuni selle koostis hakkab siirupiseks muutuma. Lase jahtuda.
Samal ajal rösti kaerahelbed ja Kreeka pähklid ning sega Kreeka jogurt vahtrasiirupiga. Jaga jogurt 2-4 kaussi, aseta pirn jogurti peale ja nirista peale jahtunud vürtsist siirupit. Kõige lõpuks pudista pirnile röstitud kaerahelbed ja Kreeka pähklid.