• Keraamilisi plaate (kasutasime 15 rida, igas reas üheksa väikest plaati).
  • Hea kvaliteediga prinditud pilte retrostiilis.
  • Dekupaaži lakki.
  • Antiiklakki.
  • Sobivat kinnitit (vaha, lakk vms).
  • Väikest pehme käsnaga värvirulli, pintslit ja värvialust.
  • Käsitöönuga, lõikelauda või lõikamismatti.

1. Alustage pildi valimisest. Pilt peaks olema nii suur ja kvaliteetne, et kataks soovitud pinna. Esmalt printige välja väike versioon ja jaotage see kaunistatava pinna plaatide järgi. Kui spikker ees, on hiljem lihtne pilti tööpinnale paigutada. Kui oskate kasutada mõnda fototöötlusprogrammi, saate spikri pildi ruudustikuks jagada, kasutades käsklust tile. Kui jaotus on tehtud, trükkide pilt vajalikus suuruses välja. Meie kasutasime selleks mitut A3-paberit, et katta kõik plaadid.

2. Kui pildi osad on vajalikus suuruses olemas, lõigake ära liigsed valged ääred, kui neid on printimisel jäänud. Seejärel valage veidi liimi värvialusele. Kasutage väikest värvirulli, et kanda õhuke kiht nendele plaatidele, kuhu kinnitate esimese osa pildist.

Nipp: Pilte lõigates jätke mõni sentimeeter varuks, liigsed ääred saate hiljem lõigata.

3. Kui liim on plaatidele kantud, suruge pilt vastu plaate, kuni liim on veel märg. Kortsukesi saate sõrmeotstega välja hõõruda. Laske kuivada.

4. Kui pilt on kuivanud, pange uus kiht liimi. Järgmine kiht lisage taas alles siis, kui eelmine on täielikult kuivanud. Viimase liimikihi järel võite jätta töö üle öö kuivama. Seejärel korrake protsessi ülejäänud töö ulatuses, kuni olete kõik pildi osad plaatidele kandnud.

Nipp: Paber kortsub vähem, kui töö on enne järgmist liimikihti kuivanud.

5. Järgmine samm on pildi lahtilõikamine. Lõikeid tehke ettevaatlikult ja täpselt, mööda plaatide vahesid. Kui tegu on varem plaaditud pinnaga, võite lõigata pildi lahti täpselt vuugivahe ja plaadiserva äärest. Nii saate vuugivahedesse jäänud paberi hiljem õrnalt eemaldada.

6. Võtke pintsel ja kandke plaatidele antiiklakki. See tekitab veidi kulunud ehk vintage-efekti. (Sarnase efekti annab ka nt tume vaha.) Lisage veidi antiiklakki ka plaadiservadele.

Jätke töö kuivama ja kinnitage see hiljem terves ulatuses laki või vahaga. Pöörake tähelepanu äärtele, et need saaks ilusti kinnitatud. Kui töötate lahtiste plaatidega, võite pärast seda sammu plaadid täpselt paika sättida ja vuukida.