Ükskord keegi postitas aiaelu foorumis oma töid ja siis üks proua ütles, et teda ka häirivad need teravikud ja et tema teeks ilusad ümmargused ümbrispotid.

Sealt siis tekkiski kohe mul mõte, et teeks ka suured ilusad ümmargused lillepotid, millest saaks astmelist lillepostamenti teha.

Kõige parema inspiratsiooni sain selles videost:

Kangaks kasutasin ühte vana villast tekki, mis ootas ammu ära viskamist. Suure madala poti aluseks valisin autoratta. Et keskkoht ära ei vajuks, panin sinna ühe pooliku fiboploki. See nakkus tsemendiga ja oli hiljem aluseks järgmisele astmele.

Ülemise, kõrgema poti, vormiks kasutasin suurt pesukaussi.

Mina ei hakanud mingeid segusid ise meisterdama - võtsin tsemendi ja vee ning segasin hapukooretaoliseks massiks ja valmis. Märja lapitooriku kastisin segu sisse ja tõmbasin vormi peale.

Paar päeva kuivas, siis kastsin seest betoonipiimaga üle. Peale paari päeva kuivamist muutus see kõik kivikõvaks ja võõpasin punase valmisvärviga üle. See on ilmastikukindel.

Kui kaua selline postament vastu peab, ei oska öelda. Katsetan. Et see on väga odav projekt, siis pole kahju ka kui see paari aastaga ära laguneb.

Tsemendist, mis üle jäi, valasin kaks lindude jooginõu, kus kasutasin rabarberilehte.

Uued peenrad tahavad veel rohelisemaks minemist, kuid usun, et selline vallatu postament sobib julge inimese aeda küll.


Mari Riina Rist on Rakveres elav vabakutseline kunstnik, kes proovib erinevaid tehnikaid ning katsetab materjalidega. Tema tegemistega saad tutvuda Leekpea blogis.