Teemunadega on palju lihtsam − pole muret, kui need keemise ajal natuke mõranevad, ning sel korral ei värvigi munakoort, vaid muna ise. Neid mune koorima asudes on välja tulnud mustrid alati üllatuseks.

Marmormustriga munade tegemiseks keetke munad kõvaks. Jahutage külma vee all ning seejärel koputage lusikaga muna otsale ja rullige seda kõval alusel, nii et koor ühtlaselt katki läheks, kuid ärge koorige. 

Keetke pool liitrit vett, asetage kaussi kaks musta tee kotikest ning valage kuuma veega üle. Laske teesegul 10 minutit tõmmata, enne kui munad sinna sisse panete.

Hoidke mune tee sees tunnike, seejärel võtke välja ja koorige. Sellised munad maitsevad head võileival, täidetuna ja loomulikult ka heeringa kõrvale. Kevadisel ajal võib munade kõrvale pakkuda peedikreemi.


Peedikreem

- 3-4 keskmise suurusega keedetud peeti
- 2 küüslauguküünt
- 1 tšillipipar
- 0,5 sidruni mahl
- 100 grammi kitsejuustu
- 3-4 sl oliiviõli
- maitseks soola, musta pipart

Lõigake peedid väiksemaks ning tõstke kannmikserisse, valage sinna juurde teised ained ning peenestage. Maitses peab olema tunda nii küüslauku kui tšillit, kuid need ei tohi olla ülekaalus. Peedikreem sobib lihavõttelauale keedumunade kõrvale, sama hea maitseb võileival ning lihatoitude lisandina.