Enne korjama asumist mõelge, kas soovite taimedest valmistada kimpe, kaarte või hoopiski kaunistada käsitööpaberit. Vastavalt sellele tuleb ka tegutseda, sest kaardimaterjali jaoks ei ole mõtet taimi suurte vartega kuivatada ning käsitööpaberile annavad efekti eelkõige erksavärvilised õied.

Soovi korral võib juba suvel eri taimedest kimbu kokku seada ning kuivatada – siis pole talvel muud, kui see vaid välja sättida. Pisikesed kuivatatud roosiõied sobivad toitude kaunistamiseks ning vabariigi aastapäeva kiluvõileibadele annavad viimase lihvi ise kuivatatud rukkilille sinised kroonlehed. Selleks et nad ka kuivalt oma värvuse säilitaksid, tuleb need kuivatada õhukese kihina ning kiiresti.

Soovitatav on taimi kuivatada õhurikkas kohas, kuid kaitstuna päikese ja tugeva valguse eest.

Kuivatamiseks mõeldud taimed korjake kuiva ja päikesepaistelise ilmaga. Siduge taimed väikestesse kimpudesse, enne võtke ära liigsed alumised lehed ning varred. Ülemäära palju materjali pikendab kuivatamise aega, kuid ei anna juurde ilu.

Niiviisi saab kuivatada lavendlit, roose, raudrohtu, aga kui lillepeenral sobivaid taimi napib, võib neid korjata kraavipervedelt ning heinamaalt. Hästi sobivad kuivatamiseks kõrrelised ning ohakad.

Lillekaartide valmistamiseks tuleb õied ja lehed kuivatada ajalehtede vahel. Kindlasti ei tohi unustada ka vajutust ning aeg-ajalt tuleb ajalehti vahetada. Kes aga ise vanadest paberitest käsitööpaberit valmistab, siis just nüüd on õige aeg koguda mailase ja lõhnava kannikese siniseid õisi. Oma tooniga annavad nad paberile pilkupüüdva välimuse.

Õisi tuleks koguda siis, kui need on avanenud. Hästi sobivad kuivatamiseks ka maasika- ning tulikaõied.