Metsmaasikatest kimbuke. Annela Nõmmik
Suvel, kui marjad ja viljad on valmimas, võib neist valmistada meeleoluka kimbu, mille saab külla minnes kingiks kaasa võtta.
Selline kimp, mis sisaldab lisaks õiteilule ka mõnusat nosimist, on mitmekülgselt kasulik. Sellisesse kimpu sobivad hästi metsmaasikad, mustikad, punased ja mustad sõstrad ning kirsidki.
Kirsid võib kimbust ära süüa, kuid lilled jäävad veel mõneks ajaks silma rõõmustama.
Annela Nõmmik

Või siis valmistada hoopiski soolane kimp, milles on pisut tilli, mustasõstralehti, mädarõigast ja kimbuke küüslauku.

Tordikarpi võib koogi asemel siis hoopiski isekasvatatud kurgid panna. Nii on ilus ja kasulik koos ning kingi saaja võib oma maitse järgi kurke sisse teha, olgu siis talviseks tagavaraks või kohe tarbimiseks.