Mädarõika-musta leiva trühvel lisandiks süldi juurde repro
Et jõululaud kipub meil ahjuprae ja verivorstidega üsna traditsiooniline olema, pakub kohviku Arigato peakokk Erlis Schönberg Rannarootsi lihatoodete juurde valiku lisandeid, mis jõululaua üpris eriliseks muudavad.

Odrakruubipüree, jõuluvürtsid ja karamellsibul ahjuprae juurde

Odrakruubid võite eelmisel päeval külma vette likku panna. Siis kulub pehmeks keetmiseks vähem aega ja energiat. Keetke kruubid kohe väga pehmeks ning püreerige need saumikseri või köögikombainiga. Maitsestage soola-pipra ja pisikese küüslauguga. Sibul hakkige ribadeks ja kuumutage keskmisel kuumusel potipõhjas klaasjaks.

Lisage veidike glögi, et sibulad oleks poolenisti kaetud. Maitsestage kaneeli ja veidikese muskaadiga. Tõstke kuumust ja laske glögil kokku keeda, lisage veel veidike suhkrut ja karamelliseerige sibulad enne serveerimist.