Enamik lipse on kujundatud väga kaunites mustrites ning värvitoonides. Aga meesterahvad ei oska seda paraku iga kord hinnata. Kuidas muidu põhjendada asjaolu, et need esemed seisavad igavlevalt riidekapis. Kui läheneb pidulik üritus, ohkab nii mõnigi mees, et peab jälle lipsu ette panema, kohe ei lasta end vabalt tunda. Ja kui siis pidulik hetk on lõpusirgel ning kõlavad veel viimased noodid, veetakse juba lipsusõlm lõdvemaks.

Kuid lipsud ei vääri sellist saatust ning seetõttu tasuks aeg-ajalt pilk kappi visata ja kõige ilusamad lipsud välja valida, et neist mõni ehe valmitada. Pealekauba võib lipsudest kas või seeliku valmis meisterdada. Selle tegemiseks tuleb lips õmblusest lahti harutada, vajadusel pesta ning õmbluskohad ära triikida. Kuid jätke alumine osa triikimata, nii on lihtsam alumist äärt paika ajada.

Siis ei olegi muud, kui lipsud omavahel külgedelt kokku õmmelda. Just parasjagu nii palju, et seelik kenasti ümber mahub. Siis lukk paika sättida ja kinni õmmelda. Alumise ääre võib jätta sakilise või ühtlaselt tagasi keerata. Kes aga nii suurt tööd liiga keeruliseks põlgab, võib lipsust meisterdada prossi või hoopiski kaelaehte.

Kinnitage voldid nööpnõeltega.

Kinnitage voldid nööpnõel­tega. Kaunistuseks võib peale sättida ka pitse ja paelu. Kui kõik on paigas, õmmelge masinaga kinni.

Põnevust lisab seegi, et kaelaehe on ühest servast kitsam ning teisest laiem.