Rabarberikook Targu Talita
Rabarbrite aeg on varasuvi. Niipea kui valmivad esimesed marjad, on need tänuväärsed köögiviljad unustatud ning taas aia äärde enese hooleks jäetud.

Põhjuseks tuuakse, et leherootsud on puitunud ning pole enam nii mahlakad kui varem.Et mahlakate rabarbrivarte hooaega pikendada, tuleb taimede eest hoolt kanda. Selleks pole palju vaja. Lihtsalt järgige kolme põhireeglit.

  • Korjake pidevalt saaki. Mida vanemad on rabarbrite lehed, seda maitsetumad ning vintskemad on ka leherootsud.
  • Kastke rabarbrit regulaarselt, sest tema suurte lehtede kaudu aurub palju niiskust. Niipea kui taimel tekib niiskusepuudus, järgneb kasvuseisak ning leherootsud kipuvad puituma.
  • Eemaldage kõik õisikuvarred, niipea kui neid märkate. Kui lasete rabarbri õitsema, loeb taim oma sellesuvise ülesande – tuleb seemeneid kasvatada! – lõppenuks ning hakkab maa-alustesse osadesse varuaineid koguma, lõpetades lehtede kasvatamise sootuks.