Kott on heegeldatud tugevast linasest niidist, heegelnõel valige vastavalt niidi jämedusele. Kott koosneb kolmest tükist, mis tehakse eraldi ja hiljem omavahel kokku heegeldatakse.

Kotil on kaks ühesugust põhiosa, mis on alt veidi laiemad ja ümaramad, ülaosa on kitsam ja heegeldatud paar sentimeetrit pikemaks. Seda põhjusel, et tagasi pöörates saaks moodustada kanali, kuhu hiljem bambussanga metallosad mahutada. Kui põhiosad on heegeldatud ühekordsete sammastega, siis ülemine serv, kus asub kanal, on heegeldatud kinnissilmustega.

Kinnissilmustega on heegeldatud ka kolmas koti osa, pikk riba, mis annab kotile laiust ja mahtu ning aitab sellel vormi hoida.

Tugevuse ja tiheduse saavutamiseks on kotile tehtud ka vooder. Viimase kuju järgib koti kuju ja on eraldi õmblusmasinaga kokku õmmeldud. Koti külge tuleb vooder aga käsitsi õmmelda.

Kaunistuseks ja toreduseks on kotile lisatud heegeldatud lillekesed. Lillede südamiku moodustavad pastelsed helmed, mis on kotile õmmeldud lilledega samaaegselt. Pastelsed helmed passivad hästi ka bambusest kotisangadega. Kuna sangad saab hõlpsasti koti küljest eemaldada, on kott määrdumise korral kergesti pestav.