Vaka ümbriseks sobib suure läbimõõduga papptoru.

Seejärel lõigake vanast mööbliplaadist välja vaka põhi. Kontrollige selle suuruse sobivust ning vajadusel lihvige parajaks.

Vaka põhi saagige tikksaega välja mööbliplaadist.

Seejärel katke ketta serv PVA-liimiga, suruge toru kettale ning kinnitage mõne naelaga.

Kasutatud ja kasutult seisva nahktagi leiame kodust või teise ringi kauplusest. Lõigake sellest nii lai nahapaan, et paar cm jääks sissepoole ja alla keeramiseks.

Korpuse võib katta ka väiksemate tükkidega. Kuna tegu on suure pindalaga, kergendab liimimist värvirull. Kahekordselt jääv osa lõigake vaibanoa ja metalljoonlaua abil läbi. Seejärel katke liimiga üleulatuv nahaserv ja pöörake sisse, alumise nahaserva põhja alla.
Käepidemeks kasutage nahast punutud rõngast.

Toru küljele lööge peitliga pilud, millest viige läbi naharibad rõngakujuliste põimitud käepidemete kinnitamiseks ja liimige otsad korpuse siseküljele enne voodrinaha panekut.

Triibulise vaka katmiseks on kasutatud must-valgeid naharibasid. Välisküljel ribade kokkupuute joonel on augurauaga eemaldatud nahakiht (mitte läbi lüüa) ja asendatud punase nahaga.

Triibuline vakk.

Vakka võib asetada veekindla nõuga lilli, kuivkompositsioone või kasutada seda paberirullide, lõngakerade jms hoidmiseks.