Valmistamist alustamegi paberist šabloonide joonistamisega detailide väljalõikamiseks. Neid šabloone on vaja kolm. Sirkliks võib kasutada 2 cm paksusega puidust liistu, millele märkige joon kolme eri raadiusega: 585, 530 ja 355 mm.
Riiulidetailide joonis.
Seejärel puurige täpsed avad pliiatsi tarvis. Punkti, kust alustasite raadiuste märkimist, puurige ava “sirklihaara” fikseerimiseks kruviga (puuritud ava laseb liistu vabalt pöörata). Nüüd joonistage kaar ja raadius, millele kandke segmendi vajalik kõrgus ning läbi saadud punkti tõmmake ristjoon – nii moodustub detaili joonis. Lõigake šabloon välja ja kandke puidule.
Riiuli detaili väljasaagimine.
Riiuli valmistamiseks sobib kasutada paksemat vineeri või liimpuidust mööbliplaati. Kuna detailid ühendatakse omavahel ristliitega, tuleb ühtpidi asetsevatel detailidel sisselõiked teha esiserva, teistel aga tagaserva. Detailide kumerad esiservad on pärast tikksaega väljasaagimist kõige hõlpsam tasaseks töödelda lihvkettal.
Enne riiuli kokkumonteerimist pahteldage ja värvige kõik detailid ükshaaval. Montaažil kasutage PVA-liimi. Kui liim on peale kantud ja detailid paigas, eemaldage välja surutud liim niiske lapiga ning tehke järelviimistlus. Selleks võib riiuli katta kas peitsi, laki, õli või värviga.
Osad on kokku pandud ja riiul ootab viimistlemist.
Riiul sobib kenasti ka kruusikollektsiooni eksponeerimiseks.