Töötage välja oma muster

Sageli on kindakudujal oma lemmikmuster, mis tehniliselt hoolega välja timmitud. Kõik silmused on arvutatud nii, et muster jookseks ühtlaselt ning mustrikordade arv jagub nii pöidlale kui ka sõrmedele. Samuti on silmuste kahandamised ja kasvatamised mustrisse peidetud.

Kui mõni kindapaar niiviisi näpuga mustris järge ajades läbi kududa ning vajadusel ka mõned parandused teha, võib sõrmikuid varsti juba peaaegu kinnisilmi kududa ja kogu protsessi nautida.

Kindapaarid tagavaraks

Kindlasti on veel meeles möödunud jõulud, kus ikkagi viimasel hetkel selgus, et mõni kingitus on puudu või ei jõudnud õigeks ajaks valmis. Et see kõik ei korduks, võiks talvisel vaiksel ajal, kui tundub, et kõik tööd on tehtud ning ideed proovitud, võtta kätte lõnga ja vardad ning oma kindamustri välja töötada. Ja siis võiks kohe ühe hooga mitu paari kududa, et jaguks ka kinkimiseks.

Neile, kes ise koovad, võib kindapaar ju tunduda igav kingitus, kuid uskuge – kel pole selleks aega või veel väga hästi ei oska, tunnevad neist kindlasti rõõmu.
Vana kindapaar, mille peopesas oli näha kulumise märke, kuid mis kandjale siiski armsad. Kuna augu paikamine ei jää just kõige kaunim, ongi peopessa tikitud fantaasiaküllane tikand.