Tean üht inimest, kes endale maja ostes sai kaasa ka kapinurka peidetud kopitanud ja hallitanud fotoalbumi. Müüjat see vana ja väärtusetu kogu ei huvitanud, aga ostja oli kimbatuses, et kuidas ma niimoodi viskan teiste inimeste elud prügikasti, isegi kui ma neid ei tunne. Tema käsi seda tegema ei tõusnud ning nii leidiski see koha tema perekonnaalbumite juures.
Esmalt on kleebitud lai pits, mille lõikeserva katab peenike pael. Et töö ka seestpoolt korrektne jääks, on sinna liimitud käsitöö­paber, kuhu on kinkijatel võimalik pühendus kirjutada. Kunstlillede vahele on sätitud eri tooni paelu ning pilgupüüdjaks pärleid.

Et töö ka seestpoolt korrektne jääks, on sinna liimitud käsitöö­paber, kuhu on kinkijatel võimalik pühendus kirjutada. Kunstlillede vahele on sätitud eri tooni paelu ning pilgupüüdjaks pärleid.

Vanad fotod on kui kunstiteosed

Kui tänapäeval saab igal hetkel pildi klõpsata, siis aegu tagasi oli suur sündmus, kui mindi piltniku juurde. Selleks puhuks pandi selga parimad riided ning ka juuksed sätiti soengusse, naisterahvad tupsutasid ehk pisut põsepunagi. See on justkui pisike saladus, miks vanadel fotodel näivad inimesed rõõmsamad ning näojooned mõnusalt ümarad. Ei saa ju öelda, et nad kõik oleksid väga jõudeelu elanud, kaugel sellest.

Tähtpäeva lähenedes vaevame ikka pead, mida kingikotti pista. Pole sugugi paha mõte, kui aitame alles hoida traditsioone ning säilitada elus olulisi hetki ka paberkandjal. Aeg-ajalt on ikka tunne, et võtaks ja viskaks pilgu peale ning meenutaks ilusaid aegu. Seetõttu on album üks ütlemata tore kingitus. Ja miks mitte ise algus lahti teha ning mõned fotodki seemneks sisse panna.
Kunstlillede vahele on sätitud eri tooni paelu ning pilgupüüdjaks pärleid.

Albumi kaunistamiseks vajalikud vahendid

Ka lihtsale albumile saab anda omanäolise ilme, tuleb vaid pisut vaeva näha ning kingisaaja peale mõelda. Kaunistamiseks läheb tarvis pitsi, pärleid, paelu, kunst­lilli, käsitööpaberit. Tore on selle töö juures see, et lilled saab kõik lahti võtta ning just oma käe ja maitse järgi sobivalt kokku sättida. Ära saab lõigata kõik liigsed plastosad, mis meisterdamisel segama võivad jääda. Kleepimiseks sobib kõige paremini liimipüstol.