Võistluse eesmärgiks oli haruldaste looduslike vääriskivimite esile tõstmine ja nendega seonduva teadlikkuse tõstmine ning võistlusele tuli esitada originaaljoonis ühest juveelehte disanist, mille keskmes pidi olema vähemalt üks väga haruldane vääriskivi.

Juveelibrändi Hyrv juvelii Kateryna Pishoni looming on tihti seotud sõrmuste disainiga ning seekordsele võistlusele esitati samuti joonis sõrmusest.

Sõrmuse disaini keskmes on haruldane laguun-roheline pirnikujuline Namiibia turmaliin. Kuna juveliir Kateryna Pishon armastab väga töötamist just erinevate metallidega, valiti metallideks eriretsepti järgi patineeritud ning lakitud messing ja 18K kollane kuld. Lisaks Namiibia turmaliinile kaunistavad sõrmust ka rohelise-lavendlikirjud tansaniidid.

Uhkeid materjale toob tagasi põhjamaisuse juurde loodusest inspireeritud disain — sõrmus on inspireeritud juveelistuudio Hyrve lähedal kasvavast roosipõõsast ning selle õitest.

Võistluse korraldajatiim valis saadetud töödest välja kolm parimat joonist ning esimene koht selgus rahvahääletusel Instagramis. Võitja kuulutati välja 29nda juuni hommikul ning selleks osutus Eesti juveelibrändi Hyrv töö.

Esimese koha auhinnaks on 2000 $ väärtuses võitja poolt vabalt valitud vääriskivi Nomads Co valikust.