1. Fuksiaroosa

Tallinn Fashion Week 2019

Ivo Nikkolo moemaja peadisaineri Britta Laumets-Merila kinnitusel on sügisestes moetrendides värvimaailma uustulnuk just fuksiaroosa värvitoon, millest naise sõnul tõenäoliselt niipea lahti ei saa. Seda tõestasid ka mitmed kodumaiste moekunstnike kollektsioonid.

Muide, moes on ka teised vääriskividelt röövitud värvitoonid nagu aventuriin, ametüst ja sidruni jadeiit. Kanna seda siis tagasihoidlikumalt õlapaeltega topiga või ole tõeline kuninganna ja osta üks erksa värvitooniga mantel — üks on kindel, sel sügistalvel on su garderoob värvikirevam kui kunagi varem.

2. Ussimuster aksessuaaridel

Tallinn Fashion Week 2019, Iris Janvier

Laumets-Merila sõnul jätkab alanud hooajal oma võidukäiku ka ussimuster, kuid nüüd leiab seda peamiselt aksessuaaridelt nagu saapad, kotid ja vööd. Iris Janvieri moemaja ussimustriga kaetud saapad olid selle tõestuseks.

3. Stiilsed sukkpüksid

Tallinn Fashion Week 2019, Gita Siimpoeg

Sügistalviste moelavade hitt on ajakirja Anne & Stiil sõnul rõivaese, mis seni on püsinud tagasihoidlikult tagaplaanil. Nüüd on maailmakuulsad moemajad Versace, Gucci ja Paco Rabanne toonud tähelepanu keskpunkti sukkpüksid, mis on kõike muud kui riietusega kokku sulanduvad. Need soojad jalakallistajad on nüüd efektiks, mis annavad rõivastele täiesti uue ilme ja torkavad silma rohkem kui kunagi varem! Eesti disaineritest tõi selle trendi oma kollektsiooni näiteks Hõbenõelale nomineeritud Gita Siimpoeg kaubamärgiga GITA.

4. Viisakas ruudumuster

Tallinn Fashion Week 2019, Ennos

Klassikaline ruudumuster on võitnud ikka ja jälle naiste südameid ning tundub, et sel hooajal rohkem kui kunagi varem. Ruudumustrist rõivad on suurepärane investeering, sest need ei lähe reaalsuses kunagi moest ja saavad aasta(kümne)teks su lemmikuteks.

Ruudumustrit leidus näiteks Hõbenõelale nomineeritud Kersti Pohlaku disainitud Ennose kollektsioonis, kus kangaste valiku ja lõigete omavahelise mänguga tuleb välja peen segu skandinaavialikust minimalismist, tugevate joontega naiselikkusest ning kaasasündinud ja Ida-Euroopale omasest praktilisusest.

5. Vööga mantlid

Tallinn Fashion Week 2019, Eve Hanson

Vööga mantli juures on alati midagi nii šikki. See on elegantne valik, mis sobib igale naisele ja toob esile tema parimad omadused. Kuigi must, hall ja beež on alati klassikalised valikud, võib sel aastal mõelda ka millegi värvilise peale, et talvepäevadesse natukene rõõmu tuua (ja nagu juba mainisime on värvid sel hooajal väga trendikad!). Vööga mantlid on näiteks Hõbenõela võitnud Eve Hansoni hooaja lemmikud, sest neid leidus tema minimalistliku joonega kollektsioonis mitmeid.

7. Soojad joped

Tallinn Fashion Week 2019, Iris Janvier

Parim asi talve juures on see, et võid ilma igasuguse piinlikkustundeta peita end sooja jope sisse ning ka sel aastal on see super trendikas. Täiusliku jope leidsime näiteks Iris Janvieri loomingu hulgast.

7. Laigud, laigud, laigud

Tallinn Fashion Week 2019, GITA

Laigulised rõivad on samuti jätkuvalt moes ja eriliselt armastavad naised üle maailma just leopardimustrit. Kui sa pole veel endale ideaalset leopardimustrilist mantlit leidnud, siis GITA-l võib olla sinu jaoks see õige.

8. Pisikesed käekotid

Tallinn Fashion Week 2019, Eve Hanson

Ka sel hooajal on naised otsustanud oma suured käekotid koju jätta ja võtta endaga kaasa vaid ühe pisikese koti, kuhu võiks ideaalis mahtuda ära huulepulk ja koduvõtmed. Nutitelefon on ju niikuinii kogu aeg käe otsas ja rahakotti pole vajagi, sest õnneks on meil tänapäeval ka M-tasku olemas, mille abil nii suuri kui ka väikseid oste saab teha.

9. Vööga pintsakud

Tallinn Fashion Week 2019, Eve Hanson

Tundub, et lisaks mantlitele eelistasid disainerid kombineerida vööga ka pintsakud. Seda võis märgata nii Prada kui ka Marni kollektsioonide juures ning inspiratsiooni oli ammutanud ka Eve Hanson. Parim asi selle trendi juures on aga see, et uut pintsakut osta pole vaja, sest leidma pead vaid ühe stiilse vöö või musta paela nagu Eve seda tegi.

10. Renessanssist inspireeritud puhvis õlad

Tallinn Fashion Week 2019, Kirill Safonov

Renessanss on jõudnud ka meie moelavadele! Kuldnõela auhinnale nomineeritud Kirill Safonov avas oma moeetenduse just sellest ajastust inspireeritud pükstükiga, mille ilmselgelt kõige pilkupüüdvam osa on just puhvis õlad.