Nahaekspert Sara Cheeney kinnitas, et elektromagneetilised kiired, mis kiirgavad meie nutitelefonide ekraanidest, võivad naha vananemisprotsessi kiirendada. Ja seda kõike pani ta tähele, kui tema juurde pöördus aina rohkem patsiente, kelle nahka oli kahjustanud liigne selfitamine ning selle "tagajärjed on vägagi murettekitavad".

"Minu juures käib palju blogijaid ja teisi patsiente, kes teevad iga päev endast selfisid ning kurdavad nahaprobleemide üle ning tundub, et see on probleem, mis muutub järjest hullemaks," väitis ta. "Sinised kiired, mis pärinevad nutitelefonide ekraanidelt, võivad nahka isegi hullemini kahjustada kui päike, mistõttu soovitan noortel eriti ettevaatlikud olla."

See probleem puudutab nahaeksperdi sõnul eriti just tundliku nahaga naisi, kes kasutavad ka rohkem erinevaid ilutooteid. Siiski, Cheeney sõnul ei ole võimalik erinevate kreemide ja seerumitega juba tekkinud nahakahjustusi päästa. Kui sa tunned, et selfitamisest loobuda on raske, tasuks sul niisutada nahka hoopis seespidiselt ja kanda nahale spetsiaalseid kaitsekreeme, mis hoiavad nahka infrapuna- ja nutiekraanidelt tulevate kiirte eest.

Dermatoloog dr Zein Obagi väidab, et ta saab kohe aru, millised kliendid kasutavad oma telefoni selfide tegemiseks. "Ma saan aru, kas keegi kasutab telefoni hoidmiseks oma paremat või vasakut kätt," kinnitab ta. "Ühel näopoolel on näha tuhmi ja räpase väljanägemisega tekstuuri, mida teisel näopoolel ei esine."