Nimelt ei sõltu värvitooni värskus mitte sellest, millal juukseid pesta, vaid kuidas. “Paljud inimesed usuvad, et värvi püsivuse pikendamiseks ei tohiks juukseid mõned päevad peale värvimist pesema, aga see on tegelikult müüt,” selgitab juuksevärvi spetsialist Sydney Palmer. “Juuksevärv ei imendu rohkem, kui ootad juuste pesemisega.”

Selle asemel soovitab juuksevärvi spetsialist Jade Kromer keskenduda hoopis sellele, milliseid tooteid sa juuste pesemiseks kasutad ehk varu endale sellised tooted, mis ei lase värvil tuhmuda. Lisaks soovitab Palmer pesta värvitud juukseid jahedama veega. “See hoiab juukse välimise kihi suletuna ja lukustab värvitooni juuksekarvakese sisse. Soe vesi mõjub vastupidiselt ja võimaldab värvil välja pääseda, mistõttu see tuhmub kiiremini,” selgitab ta.

ALTERNA Caviar Infinite Color Hold kahetoimeline seerum, 48.9€

Kui külm dušš ei kõla ahvatlevana, võid juukseid harvemini pesta ja loobuda vähemalt tulikuuma veega pesemisest. Näiteks moekate värvitoonide nagu ereroosa, oranži või lilla puhul soovitab Kromer pesta juukseid vaid korra nädalas ja kasutada pesukordade vahepeal kuivšampooni. Nende värvitoonide pealekandmiseks on sageli vaja juukseid blondeerida, mis muudab juuksekarvad poorsemaks ja seetõttu pääseb värv dušitades kergemini välja.

Kui oled juustesse teinud vaid triibud või tooninud juukseotsi heledamaks, võid Palmeri sõnul veetemperatuuri muretumalt suhtuda. Vähem pigmenti juustes tähendab, et veetemperatuur pole nii oluline.

"Šampooni, palsami ja juuksehooldustoodete tüüp, mida kodus kasutad, on põhiline põhjus, miks juuksevärv püsima jääb või tuhmub," lisab Kromer. "Tavapoodides müüdavad šampoonid võivad küll jätta mulje, et teevad su juuksed ja peanaha puhtaks, aga neis on kemikaalid, mis professionaalseid juuksevärve tuhmistavad. Kui investeerid toodetesse, mõistad, kui pikk eluiga on võimalik värvist välja pigistada!" Palmer nõusutub: "Sa ei osta ju Bentley'd ja ei pane sellele kasutatud piduriklotse."

RICH Volumising kuivšampoon, 14.9€

Lõpetuseks, kas peale juuksuriskäiku on ikkagi mõistlik kohe juukseid pesema minna? "Jah, kuigi selleks pole vajadust," vastab Palmer. Su juuksur pesi ju juba su juuksed ära, aga kui lähed peale juuksuriskäiku jõusaali ja tahad seejärel juukseid pesta, kasuta lihtsalt jahedamat vett ja kvaliteetseid tooteid, mis sobivad su juustele. Palmer soovitab pesta juukseid kuni kolm korda nädalas jahedama vee ja õigete toodetega.

Allikas: Popsugar